Arnhemse verduurzaming vraagt om gebundelde krachten

MVW02473

Het project: zes flats van woningcorporatie Vivare in Arnhem die vanaf medio 2017 verduurzaamd moesten worden. Het Energieteam, bestaande uit Consolidated, Hemink Groep B.V. en De Van Dam Groep, ging de uitdaging aan en zorgde in korte tijd voor een behoorlijke energielabelsprong.

‘Geef ons een gebouw, deel je wensen en wij zorgen dat we deze zo efficiënt mogelijk verwezenlijken’, vertelt Frank Mulhof, regiodirecteur Noordoost van Consolidated. ‘In dit geval was Vivare op zoek naar een serieuze marktpartij om de flats te verduurzamen. We hebben vanuit een aantal scenario’s bekeken wat de mogelijke verbeteringen waren, op zowel het gebied van dak, gevel als installaties.’

Compleet pakket

In slechts een paar weken tijd per flat voert het Energieteam in Arnhem een compleet pakket aan maatregelen door: ze brengen op de bestaande dakbedekking een forse isolatieplaat aan, plaatsen nieuwe ketels, voorzien de gebouwen van een nieuwe gevel, passen de beglazing aan en saneren de aanwezige asbest.

‘En dat met minimale overlast voor de bewoners’, stelt Mulhof. ‘Omdat we onze krachten bundelen, voeren we het project zo efficiënt mogelijk uit. Niet de ene week een dakdekker, de volgende week een schilder en de week daarna een installateur. We doen het allemaal waar mogelijk tegelijk.’

Minder overlast

Het vervoer van bouwmateriaal wordt samengevoegd waardoor nog maar één transportbeweging nodig is. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar betekent ook minder overlast voor de buurt. Ook de communicatie met de bewoners is in handen van het Energieteam. Er is slecht één bouwkeet: niet alleen goed voor de teamspirit, maar ook economischer.

Mulhof: ‘Om de samenwerking nog verder te verbeteren, hebben we ook een teambuilding-dag georganiseerd. Inclusief barbecue-clinic van een professionele kok.’ De synergie heeft in Arnhem succes: niet alleen zijn nu vier van de zes flats gerenoveerd, ook is het Energieteam inmiddels gevraagd om als vervolgproject 66 maisonettewoningen in dezelfde wijk op te knappen.

three-man

werken bij
Consolidated?

blank87
blank87

Wij zijn altijd geïnteresseerd in enthousiaste vakmensen en gedreven professionals. Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.