Daken van onderwijsinstellingen verduurzamen

Voor vastgoedbeheerders van onderwijsinstellingen zijn er verschillende manieren om daken te verduurzamen. U bespaart hier niet alleen kosten mee, maar draagt zo ook bij aan een duurzame samenleving én een fijne toekomst voor leerlingen. Er is meer mogelijk op het dak qua verduurzaming dan u denkt. Hier zijn enkele opties voor het verduurzamen van daken.

 

Groendaken

Groendaken, ook wel bekend als dakbegroeiing, zijn daken die bedekt zijn met planten zoals sedum of grassen. Deze daken hebben verschillende voordelen. Zo verminderen groendaken de warmte, verbeteren groendaken de luchtkwaliteit en kun je de regenwaterafvoer reguleren. Bovendien dragen groendaken bij aan de biodiversiteit doordat ze een fijne leefomgeving creëren voor verschillende dieren.

 

Zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen op daken van onderwijsinstellingen kan een belangrijke bijdrage leveren aan de overgang naar duurzame energie. Zonnepanelen gebruiken zonne-energie om elektriciteit op te wekken en verminderen zo de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Ze zijn ook financieel aantrekkelijk, omdat zonnepanelen op de lange termijn geld kunnen besparen op de energierekening.

 

Dakisolatie

Dakisolatie is een effectieve manier om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren en de energierekening te verlagen. Isolatie houdt de warmte binnen in de winter en juist weer buiten in de zomer. Hierdoor vermindert de behoefte aan verwarming en koeling. Daken van onderwijsinstellingen kunnen bovendien geïsoleerd worden met duurzame isolatiematerialen.

 

Witte daken

Daken van onderwijsinstellingen zijn vaak plat. Door deze platte daken te voorzien van witte dakbedekking, worden onderwijsinstellingen minder warm van binnen. Dit komt doordat witte daken zonlicht reflecteren en juist niet aantrekken. Hierdoor kan bespaard worden op het verkoelen van grote gebouwen.

 

Als vastgoedbeheerder van onderwijsinstellingen biedt u onderdak aan schoolgaande leerlingen. Als onderwijsinstelling wilt u grip op uw daken om leerlingen droog en in een aangenaam klimaat les te kunnen geven. Een flinke klus. Dat begrijpen we bij Consolidated. Of het nu gaat over het inzicht in de kosten die uw daken maken of over het verduurzamen van uw daken. De dakspecialisten van Consolidated zetten al sinds 1962 hun vakkennis in om onderwijsinstellingen te ondersteunen. Voor het renoveren of verduurzamen van daken bent u bij Consolidated aan het juiste adres!

three-man

werken bij
Consolidated?

blank87
blank87

Wij zijn altijd geïnteresseerd in enthousiaste vakmensen en gedreven professionals. Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.