Daken verduurzamen voor woningcorporaties

Als vastgoedbeheerder van een woningcorporatie bent u ongetwijfeld bekend met de vele uitdagingen die komen kijken bij het onderhoud en beheer van daken. Een belangrijk aspect dat steeds meer aandacht krijgt, is duurzaamheid. Door daken te verduurzamen draagt u niet alleen bij aan de klimaatdoelstellingen, maar kunt u bijvoorbeeld ook kosten besparen en het woonplezier van huurders verhogen. In dit artikel bespreken we verschillende manieren om daken te verduurzamen.

 

Isolatie

De basis voor een duurzaam dak is een goed geïsoleerd dak. Het isoleren van daken is cruciaal voor energiebesparing en CO2-reductie. Als daken niet of niet voldoende geïsoleerd zijn, gaat warmte verloren. Als u als vastgoedbeheerder zorgt voor goed geïsoleerde daken verbetert u de energie-efficiëntie van een gebouw. Dit vermindert de vraag naar verwarming en koeling van gebouwen.

 

Groendaken

Een groendak is een dak met daarbovenop planten of groen. Groendaken hebben verschillende voordelen: ze zorgen voor isolatie en verkoeling in de zomer én dragen bij aan het opvangen van regenwater. Bovendien hebben groendaken een positief effect op de biodiversiteit, het stedelijk klimaat en het woongenot van uw huurders. Als vastgoedbeheerder van een woningcorporatie kan het dus een slimme keuze zijn om bestaande en nieuwe daken te voorzien van een groendak.

 

Zonnestroom

Zonnestroom is een populaire manier om daken te verduurzamen. Door zonnepanelen te installeren wekt u groene energie op en kan er bespaard worden op energiekosten. Als vastgoedbeheerder van een woningcorporatie kunt u verschillende soorten zonnepanelen en ondergrond hiervoor overwegen. Een groendak als ondergrond voor de panelen kan extra interessant zijn. Consolidated helpt en adviseert woningcorporaties hier graag bij.

 

Witte daken

Een plat dak is vaak te herkennen aan zwarte bitumen waarmee het bedekt is. Wist u dat er ook witte dakbedekking bestaat? Een wit dak reflecteert zonlicht en wordt hierdoor minder warm. Dit kan vooral interessant zijn bij grote gebouwen. De kosten voor verkoeling van bijvoorbeeld woningcorporaties kunt u als vastgoedbeheerder op deze manier flink verlagen.

 

Als woningcorporatie wilt u grip op het onderhoud en beheer van uw daken. Dat is een flinke uitdaging. Bij Consolidated snappen we dat maar al te goed. Daarom helpen wij u graag met sturing op verduurzaming van uw daken. Voor meer inzicht in de meest voorkomende verduurzamingsscenario’s verwijzen wij u graag door naar de whitepaper. Ook kunt u altijd bij ons terecht voor vragen. Wij werken graag met u samen voor de verschillende verduurzamingsmogelijkheden!

three-man

werken bij
Consolidated?

blank87
blank87

Wij zijn altijd geïnteresseerd in enthousiaste vakmensen en gedreven professionals. Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.