De voordelen van dakverduurzaming voor woningcorporaties

Woningcorporaties spelen een belangrijke rol in het leveren van betaalbare en comfortabele woningen voor huishoudens. In een tijd waarin duurzaamheid hoog in het vaandel staat, kunnen woningcorporaties veel voordelen halen uit het verduurzamen van hun woningen. In dit artikel zullen we de voordelen van dakverduurzaming voor woningcorporaties bespreken.

Dakverduurzaming leidt tot energie- en kostenbesparing

Wanneer u als woningcorporatie daken verduurzaamt, leidt dit vaak tot energiebesparingen. Daken kunnen verduurzaamd worden door bijvoorbeeld het aanleggen van groene daken, het installeren van zonnepanelen, of het optimaliseren van dakisolatie. Hierdoor is het voor huishoudens minder snel nodig om hun huizen te verwarmen of verkoelen. Dit resulteert niet alleen in lagere energierekeningen voor huishoudens, maar ook in lagere operationele kosten voor woningcorporaties.

Dakverduurzaming draagt bij aan een groene omgeving

Een van de manieren om daken te verduurzamen, is het aanleggen van groendaken. Dit zijn daken die begroeid zijn met planten. Groene daken zijn gunstig voor het milieu vanwege verschillende redenen. Zo draagt groen bij aan het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit verhoogd wordt. Daarnaast bieden groendaken een leefgebied voor verschillende insecten en planten, wat weer bijdraagt aan de biodiversiteit. 

Dakverduurzaming versterkt maatschappelijke verantwoordelijkheid

Momenteel speelt duurzaamheid een grote rol in de samenleving, waardoor we zien dat de vraag naar duurzame woningen stijgt. Als woningcorporatie kan hierop ingespeeld worden door het verduurzamen van daken. Het aanbieden van woningen met duurzame daken kan zo de maatschappelijke betrokkenheid van woningcorporaties versterken. Het verduurzamen van daken zorgt voor minder CO2-uitstoot en draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Naast dat het verduurzamen van daken goed is voor het milieu, toont het verduurzamen van daken ook maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Dakverduurzaming zorgt voor een langere levensduur

Het verduurzamen van daken draagt bij aan een langere levensduur van daken. Wanneer een dak goed onderhouden en verduurzaamd is, gaat een dak over het algemeen langer mee. Als Consolidated daken gaat verduurzamen, wordt er ook gelijk gekeken naar (mogelijke) gebreken aan het dak. Hierdoor hoeven woningcorporaties minder vaak dakreparaties of -vervangingen uit te voeren. Dit bespaart op de lange termijn ook kosten voor woningcorporaties.

Dakverduurzaming bij woningcorporaties

Consolidated begrijpt de behoefte van woningcorporaties als het gaat om dakverduurzaming. Met al meer dan 60 jaar dakervaring kan Consolidated uw partner zijn bij het plannen en uitvoeren van duurzame dakprojecten. Lees in het whitepaper over de manieren om daken te verduurzamen. Wilt u meer weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

three-man

werken bij
Consolidated?

blank87
blank87

Wij zijn altijd geïnteresseerd in enthousiaste vakmensen en gedreven professionals. Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.