Verduurzamen van daken in gemeenten

Als vastgoedbeheerder bij een gemeente is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt bij de renovatie en onderhoud van gebouwen. In dit artikel bespreken we waarom het verduurzamen van daken in gemeenten van belang is en hoe u als vastgoedbeheerder hiermee aan de slag kunt.

 

Waarom is het verduurzamen van daken belangrijk? 

Het verduurzamen van daken kan verschillende voordelen opleveren. Ten eerste kan het bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot en de energiebehoefte van een gebouw. Door het aanbrengen van isolatiemateriaal op het dak, kan de warme of koele lucht beter binnen het gebouw worden gehouden. Hierdoor hoeft er minder gestookt of gekoeld te worden. Dit zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot én energiekosten.

 

Daarnaast kan het verduurzamen van daken bijdragen aan de verbetering van het milieu op en rond gebouwen. Een groendak kan bijvoorbeeld zorgen voor verkoeling tijdens warme dagen en het opvangen van regenwater, waardoor de riolering minder belast wordt. Bovendien dragen groendaken bij aan de biodiversiteit. De beplanting zorgt voor een fijne leefomgeving voor dieren en insecten.

 

Tot slot kan het verduurzamen van daken u als gemeente kosten besparen. Er bestaan verschillende duurzame materialen die naast beter zijn voor het milieu, ook de energiekosten verlagen. Denk hierbij aan duurzame(re) isolatiematerialen en dakbedekking, het recyclen van uw oude dakbedekking tijdens een renovatie, maar ook aan witte daken die voor verkoeling van uw gebouwen zorgen. Bovendien wekken zonnepanelen energie op voor uw gebouwen waardoor de energiekosten verminderen.

 

U wilt grip op het onderhoud van uw daken die u als gemeente bezit. Het liefst op dagelijkse, correctieve en/of planmatige basis. Dat is een flinke uitdaging. Dit begrijpen wij bij Consolidated maar al te goed. Het inzicht krijgen in uw dakkosten, uw klanttevredenheid hoog houden of sturen op verduurzaming van het dak. Al sinds 1962 zetten onze dakspecialisten hun vakkennis in om gemeenten te ondersteunen bij hun dakonderhoud.

three-man

werken bij
Consolidated?

blank87
blank87

Wij zijn altijd geïnteresseerd in enthousiaste vakmensen en gedreven professionals. Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.