Duurzame daken

Duurzame mogelijkheden voor elk dak

Consolidated beschikt over de knowhow om elk dak als gebruikersdak of duurzaam dak in te richten. Er is méér mogelijk op het dak dan u denkt.

Zonnestroom

Er zijn vele soorten zonnesystemen op de markt. Kiest u voor kristallijne panelen? Dan kunnen deze mechanisch op het dak worden bevestigd of worden geballast. Maar u kunt ook kiezen voor PV-panelen die in de dakbedekking worden geïntegreerd. Consolidated adviseert u graag en draagt zorg voor vakkundige installatie van alle soorten zonnepanelen.

Thermische energie

Dakcollector zet warmte of kou om in duurzame energie, op het dak. De energiestrip onder de dakbedekking transporteert warmte of kou naar een bestaand energiesysteem (zoals warm tapwater en warmtepomp) of naar energieopslag onder de grond. Dit systeem levert een hoog rendement op en is daarmee dé oplossing voor grootschalige warmte- en koudewinning.

Isolatie

Warmte stijgt op en gaat verloren als daken niet of onvoldoende geïsoleerd zijn. Energiebesparing begint dus met goede isolatie. En dat betekent lagere kosten; niet alleen voor stoken in de winter, maar ook voor koelen in de zomer. Consolidated geeft advies over het aanbrengen van dakisolatie. Daarbij kijken we verder dan het dak groot is, want we hebben ook oog voor het beperken van naden, kieren en koudebruggen.

 

Waterdaken

Door de verstedelijking en soms extreme regenval vormt de afvoer van regenwater een probleem. Op een waterdak, met waterbuffer en waterafvoersystemen, wordt het regenwater vastgehouden zodat het gedoseerd in het riool terecht komt. Consolidated legt waterdaken aan op gewone daken, loopdaken en daktuinen waar 10 tot 150 liter water per vierkante meter opgeslagen kan worden.

Groendaken

Steden en dorpen verstenen in hoog tempo. Dat heeft grote gevolgen voor de omgeving. Groendaken bieden een duurzame oplossing op het dak. Ze fleuren de stad op, gaan langer mee en hebben een licht isolerende werking. Ook leveren groendaken een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit en de biodiversiteit, en vormen ze een goede buffer tegen overtollig regenwater.

Witte daken

Veel platte daken zijn bedekt met zwarte bitumen, maar witte daken zijn sterk in opkomst. Een wit dak reflecteert het zonlicht en wordt minder warm. Met een wit dak kunnen de kosten voor de koeling tot wel 20 procent gereduceerd worden. Bovendien gaat dakbedekking op een koeler dak langer mee. Net als zijn zwarte broer is witte dakbedekking samengesteld op basis van bitumen en geschikt voor dakrenovatie.

 

Recycling

Zou het niet mooi zijn als uw dak na jaren van trouwe dienst niet op de vuilverbranding eindigt, maar verwerkt wordt tot een nieuw dak? Consolidated recyclet uw oude dakbedekking. We ontmantelen we het dak zorgvuldig om het bitumineuze daksysteem te scheiden van isolatie en andere restmaterialen. De oude bitumen worden gebruikt als grondstof voor nieuwe en kwalitatief hoogwaardige bitumen.

Meer weten over duurzame daken?

Neem contact op met één van onze medewerkers.