Consolidated gaat voor nog groener

Dakbos Consolidated

De eerste boompjes in de Nieuwe Dordtse Biesbosch zijn geplant. Dankzij een mooie samenwerking tussen Consolidated en Staatsbosbeheer wordt er in dit natuur- en recreatiegebied bijna 10 hectare aan bomen geplant. Dat zijn om precies te zijn 41.513 bomen, wat gelijk staat aan zo’n twintig voetbalvelden.

Bijdrage aan een beter klimaat

Met dit nieuwe stuk bos wordt een bijdrage geleverd om de impact op het klimaat te verminderen. Consolidated is trots hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Het sluit goed aan bij de doelstelling om de CO2-uitstoot te compenseren en in de toekomst volledig klimaatneutraal te ondernemen. De bosuitbreiding draagt bij aan de biodiversiteit en verbetert de waterbuffering. Dit is voor Consolidated ook dagelijkse kost, omdat wij op dit moment ook bezig zijn met de aanleg van groene en blauwgroene daken.

Een mooie samenwerking

Consolidated is blij met de samenwerking en ziet mooie overeenkomsten tussen de werkzaamheden op het dak en het aanplanten van bomen. Voor Staatsbosbeheer is het wegens gebrek aan financiële middelen niet eerder gelukt om het bos in een eerder stadium aan te planten. Het Buitenfonds, dat namens Stichting Staatsbosbeheer fondsen werft, heeft ons hiervoor benaderd. Het Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor waardevolle projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer.

Gemengd bos

Er is gekozen voor het aanplanten van een gemengd bos met soorten zoals zomereik, esdoorn en haagbeuk. Om snel een bosklimaat te creëren, worden er ook populieren aangeplant. Zo kunnen de bomen snel groeien in de nu nog open en winderige vlakte. Het gebied bestaat uit twee typen bos: een bos met soorten die op drogere grond groeien en een bos met soorten die passen bij nattere omstandigheden.

Meer info

Wil je meer weten over de Biesbosch en het nieuwe bosgebied? Harm Blom is boswachter van de Biesbosch. Hij blogt hier regelmatig over. Ook op de website van Staatsbosbeheer en Nationaal Park De Biesbosch vind je informatie en diverse wandelroutes.

three-man

werken bij
Consolidated?

blank87
blank87

Wij zijn altijd geïnteresseerd in enthousiaste vakmensen en gedreven professionals. Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.