Sheltersuit: een droog onderkomen voor iedereen

Al sinds 1962 bieden wij mensen een goed en droog dak boven het hoofd. Een veilig en droog onderkomen is een primaire levensbehoefte en daar heeft iedereen recht op. Helaas is dat niet de realiteit en zijn er ook in Nederland mensen die door wat voor reden dan ook (tijdelijk) geen dak boven hun hoofd hebben. Iets dat wij als dakbedrijf helaas niet kunnen oplossen. Maar wij zijn wel van mening dat iedereen op zijn minst een basis verdient  om zich comfortabel te voelen. Daarom steunen wij Sheltersuit.

Sheltersuit is een stichting die wind- en waterdichte jacks met een (optionele) slaapzakbevestiging maakt om direct te kunnen schuilen voor mensen die (tijdelijk) geen dak boven hun hoofd hebben. Dit is geen vervanging voor het vinden van een huis, maar een aanvulling voor mensen die op dat moment geen andere keuze hebben. De sheltersuits worden uitgedeeld door lokale hulporganisaties, die zo in contact blijven en waar mogelijk hulp bieden. Sheltersuit: ‘Wij geloven dat elk menselijk leven telt en recht heeft op dit kleine onderdak als hij het nodig heeft’. 

De sheltersuits worden gemaakt van restmaterialen zoals tenten, slaapzakken en autogordels die zij upcyclen. De stichting creëert banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo draagt Sheltersuit op alle vlakken van hun bedrijfsvoering een steentje bij. 

Consolidated Nederland ondersteunt Sheltersuit daarom financieel. Naast dat wij ieder jaar weer vele duizenden mensen voorzien van een droog en goed dak, hopen we dat we op deze manier het leven van de mensen die dat tijdelijk niet hebben iets comfortabeler kunnen maken.

Meer weten over Sheltersuit?

Wilt u meer weten over de activiteiten van de Sheltersuit Foundation? Neem eens een kijkje op hun website.

three-man

werken bij
Consolidated?

blank87
blank87

Wij zijn altijd geïnteresseerd in enthousiaste vakmensen en gedreven professionals. Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.