Geslaagd project: lekkage ‘Delft’ het onderspit

PHOTO-2020-05-14-12-20-27

De gemeente Delft vroeg ons of we het dak wilden vernieuwen op een van de vele mooie gebouwen die de stad rijk is. Natuurlijk zeiden wij volmondig ja. Bijzonder aan dit dak is de vorm die ons doet denken aan een halfpipe. Zo’n afwijkende vorm vraagt natuurlijk om de nodige expertise. Het project ging met een spoedige start en goede samenwerking van een leien dakje.

Hoe het begon

Het bijzondere aan het dak is de gebogen vorm. Prachtig natuurlijk. Maar dat maakt wel dat al het water naar één punt van het dak loopt. En dat zorgde voor schade. Op meerdere plekken zaten lekkages, waardoor er in het pand emmers stonden om het lekkende water op te vangen.

Vaarwel lekkages

Tijd om op het dak aan de slag te gaan. We hebben het dak voorzien van twee lagen met nieuwe dakbedekking. Hierdoor is het dak nu weer helemaal waterdicht. Vaarwel lekkages! Daarnaast hebben we zogenoemde ‘remmers’ aangebracht. Technisch verhaal in een notendop: dit zijn onder andere de v-vormige opstaande randen bij de dakramen. Deze zorgen ervoor dat het water bij flinke regenval wordt afgeremd. Zo voorkomen we lekkages waar niemand op zit te wachten.

Klus geklaard

In mei 2020 legden we de laatste hand aan het dak en kijken we vol trots terug op ons werk. Het resultaat mag er wezen en we zijn blij dat we geen enkele klacht hebben ontvangen over lekkages na de reparatie. Klant blij, wij blij!

three-man

werken bij
Consolidated?

blank87
blank87

Wij zijn altijd geïnteresseerd in enthousiaste vakmensen en gedreven professionals. Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.