Het Gooi en Omstreken kiest voor Consolidated

MVW2264

Consolidated gaat het dagelijks onderhoud verzorgen voor Stichting woningcorporatie Het Gooi en Omstreken.

De samenwerking is in oktober van dit jaar beklonken. Naast de 24/7-service zal Consolidated de komende jaren alle daken in kaart brengen door middel van nulmetingen.

Inzicht in daken

Stichting woningcorporatie Het Gooi en Omstreken verhuurt ongeveer 8.000 woningen in Hilversum, Blaricum, Bunschoten, Gooise Meren, Laren, Wijdemeren en Baarn. ‘We waren al tijden op zoek naar een geschikte dakpartner’, zegt Manuel van de Veen projectleider vastgoed bij Het Gooi en Omstreken.

‘Ons idee was om de processen rondom dakonderhoud efficiënter in te richten. We hadden echter onvoldoende inzicht in de kwaliteit van onze daken. De laatste nulmetingen zijn ongeveer 15 jaar geleden gedaan. Deze rapporten zijn vervolgens niet meer geactualiseerd, waardoor de informatie achterhaald is. Daarom willen we nu onze daken in beeld brengen op een manier die eenvoudig te updaten is. Zo zijn we uitgekomen bij Consolidated en Dakota.’

24/7-service en nulmetingen

‘De diverse gesprekken met Erwin Brakeboer en de aanpak van Consolidated sloten aan bij onze ideeën over het onderhoud van daken’, vervolgt Van de Veen. ‘Vanaf oktober van dit jaar is de samenwerking definitief. Consolidated neemt het dagelijks onderhoud van onze daken op zich. Bij storingen maken we gebruik van hun 24/7-service. Daarnaast brengt Consolidated onze daken de komende jaren in kaart met behulp van nulmetingen.

De eerste nulmetingen zijn inmiddels uitgevoerd en in Dakota verwerkt. Dat werpt direct zijn vruchten af. Uit de eerste nulmetingen blijkt dat verschillende daken waarvan wij dachten dat ze toe waren aan groot onderhoud, makkelijk nog een paar jaar meekunnen. Terwijl aan andere daken juist wél snel onderhoud nodig was.’

Adviesrol

‘Naast dagelijks onderhoud en nulmetingen speelt Consolidated een adviserende rol bij het opstellen van onze onderhoudsbegroting. Samen kijken we waar planmatig onderhoud of levensduurverlengend onderhoud nodig is.

Wat overigens niet automatisch betekent dat het planmatig onderhoud ook door Consolidated uitgevoerd zal worden. Die afwegingen zullen voor elk project anders zijn. Tot slot hebben we met Consolidated ook afgesproken dat zij de valbeveiliging op alle daken controleren en waar nodig ons daarover adviseren.’

three-man

werken bij
Consolidated?

blank87
blank87

Wij zijn altijd geïnteresseerd in enthousiaste vakmensen en gedreven professionals. Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.