Minder brandgevaar door vloeibaar rubber

Liquid-rubber

Om het risico op brandgevaar te verkleinen zoekt Consolidated naar alternatieven voor werken met open vuur. We zijn gestart met een proef met vloeibaar rubber. Onze dakdekkers krijgen in Amsterdam een training waarbij ze onder andere leren om koud te verkleven.

‘Bij het verhelpen van lekkages werken we vaak met open vuur’, vertelt manager Service en Onderhoud Bart Westerhof. ‘Volgens de veiligheidsvoorschriften moeten onze dakdekkers na gebruik van open vuur nog een uur op die plek blijven, zodat er geen brand kan ontstaan. Dat kost veel tijd, en is ook voor onze klanten niet altijd even prettig. Daarom zijn we op zoek gegaan naar producten waarbij geen verhitting nodig is.’

Hoge waterdichtheid

Het gebruik van vloeibaar rubber is vooral een goed alternatief bij het dagelijks onderhoud van daken. Het rubber heeft namelijk een hoge waterdichtheid, en dat werkt goed bij nauwe aansluitingen van platte en hellende daken. Ook wordt het gebruikt voor houten gevels, zodat er geen open vuur bij brandgevaarlijk materiaal komt.

Demonstratie

De leverancier van de vloeibare rubber verzorgt maandelijks in Amsterdam een demonstratie voor onze dakwachters en dakdekkers. Westerhof: ‘De eerste reacties zijn positief. Ook bij dakdekkers die eerst sceptisch waren, omdat ze zo lang met branders hebben gewerkt. Natuurlijk blijven we ook open vuur gebruiken. Maar het is goed als er meer bewustwording komt, en iemand nadenkt of het werk ook zónder open vuur kan.’

three-man

werken bij
Consolidated?

blank87
blank87

Wij zijn altijd geïnteresseerd in enthousiaste vakmensen en gedreven professionals. Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.