Primeur: CE-markering voor Kedge Ankerpunt

2017_08_LUKKIEN_KEDGE_OVERVIEW_0067

Het Kedge Ankerpunt Bitumen is het eerste ankerpunt in Nederland dat is voorzien van CE-markering conform de Europese Verordening Bouwproducten (CPR-Construction Product Regulation).

Veilig werken op het dak

Consolidated hecht veel waarde aan veilig werken op het dak. Daarom gebruiken wij al jarenlang de valbeveiliging van Kedge Safety Systems. Ruim 10 ruim jaar geleden bracht Kedge een revolutie teweeg in de wereld van valbeveiliging met de introductie van het Kedge Ankerpunt. In tegenstelling tot traditionele ankerpunten welke mechanisch bevestigd worden in de onderconstructie wordt het Kedge ankerpunt verkleefd aan de dakbedekking. Dat heeft als voordeel dat de ankerpunten snel en eenvoudig te bevestigen zijn. Bovendien hoeven er geen gaten geboord te worden in de dakbedekking en isolatielaag. Zo blijft de dakconstructie intact en worden lekkages en koudebruggen voorkomen.

Getest onder extreme omstandigheden

Om te voldoen aan de hoge eisen van de CE-markering, zijn de ankerpunten intensief getest in de praktijk. Om de geschiktheid van de Kedge Ankerpunten onder Europese gebruiksomstandigheden te beoordelen, zijn proeven uitgevoerd bij extreem hoge én lage temperaturen. Om de geschiktheid na veroudering te onderzoeken zijn testmonsters in een speciale ‘oven’ kunstmatig verouderd. Het resultaat is dat Kedge Ankerpunten nu voldoen aan de fundamentele eisen uit de Europese Verordening Bouwproducten (CPR-Construction Product Regulation).

Europese normering

De Europees technische beoordeling (ETA) van Kedge is opgesteld door UBAtc, een door de EU aangewezen instituut dat technische beoordelingen voor bouwproducten opstelt. Basis voor deze beoordeling is een speciaal opgesteld Europees beoordelingsdocument. Deze is goedgekeurd door de Europese Commissie en de Europese lidstaten en is daarmee overeenkomstig de Europese Verordening Bouwproducten. De begeleiding van de vele beproevingen was in handen van Kiwa BDA Testing.

2017_08_LUKKIEN_KEDGE_BRANDEN_0441-300x200
three-man

werken bij
Consolidated?

blank87
blank87

Wij zijn altijd geïnteresseerd in enthousiaste vakmensen en gedreven professionals. Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.